Какво мислите?

Обсъждайте класическия сериал. Този, който се излъчваше от 1963-1996.

Модератор: Модератори

Какво мислите?

Мнениеот apocalexxnow » 25 Юни 2009, 19:42

Аз пробвах да гледам първите епизоди от 50 и някоя там година - превъзмогваме това, че е черно-бяло и с гаден звук, нормално е, но като цяло сюжетът се развиваше суууупер бавно и мудно и едвам издържах да изгледам първите 4 епизода. Да не говорим, че там нямаше никакъв хумор. Има ли някой който е гледал повече от мен? Сигурен съм, че все по някое време става интересно :)
Изображение
Аватар
apocalexxnow
Time Lord

Re: Какво мислите?

Мнениеот dampers » 07 Юли 2009, 10:41

И аз реших да ги гледам - просто от любопитство и даже в момента свалям 2 епизод - The Daleks ( който се разделя на още 7 малки подепизодчета). И да не започеам само да се оплаквам от скоростта, с която става всичко...
За 1 епизод, който изгледах миналата седмица, не знам какво да кажа - много ми е странно да го гледам черно-бял, а и доктора определено е различен от това, което познаваме. За специални ефекти не мога да коментирам, но не мисля че качеството им е някакъв голям проблем. Като понапредна се епизодите ще коментирам пак.

П.П. Идеята ми дойде след като разбрах, че Дъглас Адамс е бил сценарист на доста от епизодите и просто не можах да устоя. Това ме и кара да виждам светлина в кря на тунела.
Кълна се, никога да не
забравям теб,
с когото пет години
всичко съм делил.
Кълна се, попадне ли
в беда един от нас
да му подам ръка
и в лош за мене час.
Аватар
dampers
Модератор

Мнениеот Carnage » 07 Юли 2009, 11:35

Аз пък прескочих дните с черно-белите ленти и направо минах на Colin Baker - 6тия Доктор. Имаше една поредица, кяото ми ахреса. Мисля, че беше нещо от сорта "The Mysterious Planet". Не съм много сигурен, но каквото и да казваме наистина се развива доста бавно действието, но пък така получаваме повече минути "Доктор Кой". :D
Изображение
"There's one thing you've never put in a trap If you're smart, If your value is continuing to existing. If you have any plans about seeing tomorrow there's one thing you've never ever put in a trap. ME!"
Аватар
Carnage
Администратор

Мнениеот apocalexxnow » 07 Юли 2009, 18:21

Да, наистина. Ако сте забелязали, тогава всяка седмица е имало епизод, ама без изключение. Аз си викам отначало гледай колко са били работни тогава, а сега едва им се късат 14 епизода от сърцето, а то... количеството не значело качество :)

От кой епизод почват цветните? Кога идва Сара Джейн?
Изображение
Аватар
apocalexxnow
Time Lord

Мнениеот Carnage » 07 Юли 2009, 22:00

Значи цветните точно не знам от сериите на кой Доктор, но всичко се е почнало от филма Dr. Who and the Daleks от 1965. Там действията се развиват и на планета Сакаро и се води битка с Далеките. Та значи или края на сезона с 3-тия Доктор или с началото на 4-тия Доктор (Том Бейкър). За Сара Джейн, не съм сигурен отново, но участва с 4-тия Доктор. Май за пръв път се появява при 3-тия.
Изображение
"There's one thing you've never put in a trap If you're smart, If your value is continuing to existing. If you have any plans about seeing tomorrow there's one thing you've never ever put in a trap. ME!"
Аватар
Carnage
Администратор

Мнениеот apocalexxnow » 08 Юли 2009, 08:22

Значи да почна да тегля от 65-та нататък?
Изображение
Аватар
apocalexxnow
Time Lord

Мнениеот Time Lord Victorious » 03 Дек 2009, 19:52

Преди време дръпнах всичко , и бях решен да го изгледам, на док. 1 2 и 3 не можах нито един епизод до края да изгледам (прекалено ретро : D) . Но с 4тия стана весело и там изгледах доста, пък и всеки път когато чета в тардиспедиата има референс все към него, при 5тия също има доста силни епизоди. 6тия ме побиват тръпки от него. А 7мия не съм гледал още нищо със него.
Общо взето има хубави епизоди но изискват много време, за да се проследи действието, просто не са като днешните сериали.
Аватар
Time Lord Victorious
Human

Мнениеот Face of Boe » 28 Фев 2010, 14:45

От старите серии съм гледал само серията с 5-те доктора на едно място и като цяло много ми хареса!
Изображение
Аватар
Face of Boe
Human

Мнениеот tasadar » 05 Юли 2010, 12:42

Аз сега изтеглих целия торент от замундата (230 ГБ) и преглътнах размера :D, но като се сещам нали от 7мия сезон нататък са цветни вече
tasadar
Human

Мнениеот annierocks » 23 Юли 2010, 00:04

От старите съм гледала само клипчетата с регенерациите, избора на дрехи и т.н. (Extended regenerations 1, 2, 3 в YouTube), но може да почна и целите епизоди. Като чета коментарите и Уикипедията, забелязвам, че много го харесват четвъртия Доктор (Том Бейкър), а и някои придружителки ми се сториха интересни, например Романа.
Btw, чрез това шоу може да се проследи развиването на телевизията - само гледайте различните интрота - http://www.youtube.com/watch?v=inBxTQwJ4dQ или пък http://www.youtube.com/watch?v=WMC2a835 ... =1&index=4 - страхотно е.
annierocks
Human

Назад към Класическите Серии